De gevolgen van Brexit op douanegebied

Geschreven door Wil Steinhorst van SFA Douaneconsultancy, geplaatst op woensdag 5 juli 2017

De gevolgen van Brexit op douanegebied

Brexit is inmiddels een feit. Door Brexit is Het Verenigd Koninkrijk een "derde land". Wat heeft dit douanetechnisch voor gevolgen? Bestaat er een kans dat het Verenigd Koninkrijk toetreedt tot het verdrag van EVA landen of wordt er een nieuw verdrag in het leven geroepen? Dit is allemaal nog onduidelijk maar wel staat vast dat Brexit onder anderen op Douanegebied gevolgen heeft. Vervoer van goederen tussen Europa en het Verenigd Koninkrijk worden niet langer aangemerkt als vrije goederen. Dit houdt in dat men voor deze goederen transit- en exportdocumenten moet opmaken. Maar Brexit heeft ook gevolgen voor Beperkte Fiscale Vertegenwoordiging. Nog genoeg onduidelijkheden maar ook gevolgen die al wél duidelijk zijn.


Voert u handel met het Verenigd Koninkrijk en wilt u weten welke gevolgen Brexit voor u en uw zakenrelaties op Douanetechnisch gebied heeft en welke veranderingen u moet doorvoeren in uw bedrijf neemt u dan contact met ons op via het contactformulier. Wij helpen u graag om uw handel zo spoedig mogelijk en op de juiste manier te laten verlopen.Gearchiveerd in de categorie: Brexit

Voorzien van de labels: Verenigd Koninkrijk, EVA landen

 

Deel dit bericht:

Geef je reactie op deze blog

Over SFA Douaneconsultancy

Our blogger Ik ben Wil Steinhorst, in mijn blogs schrijf ik over actuele wijzigingen binnen douane- en btw wetgeving en opmerkelijke situaties die ik tijdens mijn werk meemaak.

Zelf iets opmerkelijks meegemaakt of vragen over mijn blogs neem dan gerust contact met mij op.

Onze andere kanalen
twitter facebook linkedin rss feed
Abonneer op onze blog
Categorieën
Archief