SFA Douaneconsultancy


Doet u zaken in het buitenland? Levert u transportdiensten over de grens of verzorgt u internationale logistieke diensten? Dan herkent u vast de rompslomp van BTW, douaneprocedures, douanevergunningen, invoerrechten, BTI aanvragen, ga zo maar door. En, wilt u hiervan af?


Wilt u ook gemakkelijker internationaal zaken doen?

Wij helpen u. Bij SFA Douaneconsultancy hebben wij jarenlange ervaring en expertise op het gebied van douanezaken, die het internationaal zakendoen een stuk gemakkelijker maken voor u. Zo krijgt u alleen te maken met de landsgrenzen, en vallen de administratieve grenzen voor u weg.


Neem contact met ons op!

Wilt u al uw douanezaken en BTW-zaken goed geregeld hebben? Wilt u kosten en tijd besparen, en stress voorkomen? Wilt u zich volledig richten op uw onderneming? Besteed dan alles uit aan ons. Neem contact met ons op voor advies en douaneconsultancy. Wij helpen u graag over de grens en daar voorbij.SFA Douaneconsultancy – Over de grens en daar voorbij


Diensten


Douane advies

Wanneer u over de grens trekt, opent zich een wereld voor u. Dat klopt, maar de realiteit leert dat zakendoen in het buitenland zijn grenzen kent. Tenminste, als u overdonderd raakt door alle douanevoorschriften en douaneprocedures. Dan kunt u zeker deskundige hulp en advies gebruiken.


AEO advies

Is uw onderneming actief in de internationale handel? Houdt u zich bezig met import of export, of met internationale forwarding, warehousing, transport of expeditie? Dan kan een AEO-certificering zeer rendabel voor u zijn. SFA begeleidt u vakkundig bij de aanvraag van een AEO-certificaat.


BTW advies

Wanneer u zaken doet over de grens, wilt u niet geconfronteerd worden met allerlei begrenzingen. BTW-aangiften, ICL-opgaven, ICP-opgaven. Invoer met verleggingsregelingen en andere belastingtechnische rompslomp kunnen de pret behoorlijk bederven. Dat hoeft niet wanneer u al deze zaken uitbesteedt aan ons.Nieuws


Douane nieuws

Brexit is inmiddels een feit. Door Brexit is Het Verenigd Koninkrijk een "derde land". Wat heeft dit douanetechnisch voor gevolgen? Bestaat er een kans dat het Verenigd Koninkrijk toetreedt tot het verdrag van EVA landen of wordt er een nieuw verdrag in het leven geroepen?

Dit is allemaal nog onduidelijk maar wel staat vast dat Brexit onder anderen op Douanegebied gevolgen heeft. Vervoer van goederen tussen Europa en het Verenigd Koninkrijk worden niet langer aangemerkt als vrije goederen. Dit houdt in dat men voor deze goederen transit- en exportdocumenten moet opmaken. Brexit heeft ook gevolgen voor Beperkte Fiscale Vertegenwoordiging. Nog genoeg onduidelijkheden maar ook gevolgen die al wél duidelijk zijn. Voert u handel met het Verenigd Koninkrijk en wilt u weten welke gevolgen Brexit voor u en uw zakenrelaties op Douanetechnisch gebied heeft en welke veranderingen u moet doorvoeren in uw bedrijf neemt u dan contact met ons op via het contactformulier. Wij helpen u graag om uw handel zo spoedig mogelijk en op de juiste manier te laten verlopen.


Nieuwsarchief

Sinds 1 mei 2016 moet u aangifte tot wederuitvoer doen.

Dit geldt voor goederen die de Europese Unie weer verlaten en geplaatst zijn onder 1 van de onderstaande douaneregelingen:

douane-entrepot

actieve veredeling

tijdelijke invoer

Wat betekent dit voor u in de dagelijkse aangifte praktijk ?

U doet:

Een aangifte tot wederuitvoer én een aangifte voor extern douanevervoer.

Alleen een aangifte tot wederuitvoer.

De mogelijkheid om alleen een aangifte voor extern douanevervoer te doen, is vervallen.Referenties


Ziegler

Ziegler

SFA Douaneconsultancy werd door ons ingeschakeld voor het uitvoeren van een audit van de processen naar aanleiding

van een AEO herbeoordeling. Het resultaat was uitstekend wij hebben onze AEO-status gelukkig kunnen behouden.

Fox Global Logistics

Fox Global Logistics

Wil Steinhorst is een aardige en zeer deskundige collega waar ik in het verleden graag mee heb samen gewerkt, dat komt mij nu in de dagelijkse praktijk nog steeds goed van pas.


Bring

Bring

SFA Douaneconsultancy heeft alle AEO procedures en de bijbehorende sellf-assessement(s) met betrekking tot de AEO status op een professionele wijzen opgezet en uitgevoerd.


Contargo

Contargo

Een zeer grote kennis van zaken, gecombineerd met een prettige manier van werken maakt Wil Steinhorst van SFA een niet te missen schakel in ons bedrijf.

Tuscor Lloyds

Tuscor Lloyds

Wil Steinhorst is zeer competent in alle douane en BTW gerelateerde zaken en we raden daarom elk bedrijf de diensten van SFA Douaneconsultancy van harte aan.

Mooy Logistics

Mooy Logistics

SFA  Douaneconsultancy heeft ons volledig begeleidt bij het gehele AEO traject. Met een gedreven inzet en passie voor het  douanevak. Het beschrijven en opzetten van de benodigde douane procedures en werkinstructies voor de betrokken afdelingen resulteerde in een afgifte van het AEO certificaat.